Kauza vyraďovania českých staníc z ponuky slovenských operátorov naďalej naberá na obrátkach. Ako sme informovali ešte v auguste minulého roka, operátor Orange zaslal konkurentom a televíznym vysielateľom výzvu na ukončenie poskytovania českých TV staníc vo svojich balíčkoch. Ak tak nespravia, vyhrážal sa im žalobou.

Sledujte české stanice u iných operátorov

Niektoré české kanály z ponuky tuzemských operátorov skutočne zmizli, nie však pričinením Orangeu, ale iniciatívou samotných českých televízií. Orange však v tlaku pokračuje a naďalej trvá na svojom stanovisku. Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) teraz médiám zaslala vyjadrenie, v ktorom sa proti nátlaku Orange vyhradzuje.

„Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) nesúhlasí s konaním operátora Orange Slovensko, ktorý požaduje vyradenie českých staníc z ponuky slovenských operátorov. Je to ukážka absolútneho nepochopenia slovenského myslenia zo strany zahraničných manažmentov, ktoré nikdy nedokážu porozumieť slovensko-českej vzájomnosti. Sledovanie českých staníc je prirodzeným právom a záujmom slovenských divákov, preto ho APKT bude vždy podporovať,“ informovala APKT portál FonTech.sk.

„APKT týmto reaguje na tlak mobilného operátora voči českým vysielateľom, keď od nich aj súdnou cestou požaduje, aby zabránili slovenským divákom sledovať ich TV stanice. Najnovšie to bol pokus o vyradenie staníc českej skupiny Prima z ponúk slovenských operátorov, vrátane programov českej verejnoprávnej televízie. Vzhľadom na vyššie uvedené, APKT odporúča divákom, aby sledovali svoje obľúbené české stanice v ponuke iných slovenských operátorov.“

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú