Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Orange Slovensko dnes opäť eviduje ďalší výpadok svojich služieb. K poslednému veľkému výpadku pritom došlo len koncom septembra. Aktuálne Orange informuje o výpadku optického internetu. Ďalšie plánované údržby mohli mať vplyv na fungovanie televízie a ďalších služieb.

Aktualizácia 28.10.2020

Po nedávnom výpadku optického internetu Orange komunikoval spôsob kompenzácie, ktorú zákazníkom poskytne. Pôvodne v komentároch na Facebooku uvádzal „zľavu cca na 10 centov“, z čoho však nebolo jasné, či bude výška zľavy 10 centov, alebo zníži poplatok za služby na 10 centov. Aktuálne však operátor informoval o inom spôsobe kompenzácie, zákazníci ale o ňu musia žiadať samostatne.

Zákazníkov za vzniknuté komplikácie kompenzujeme individuálne a podľa toho, akú službu od Orangeu využívajú. Zákazník môže získať buď vyššiu rýchlosť internetu, tematický TV balík alebo 10 GB mobilných dát. Kompenzačné riešenie budú mať zákazníci k dispozícii na obdobie 2 mesiacov.

Niektorých zákazníkov, ktorí nedostupnosť nahlásili a žiadali kompenzáciu, už aktuálne kontaktujeme. V ostatných prípadoch budeme postupovať štandardne a prípady individuálne riešiť, ak nás zákazník s požiadavkou skontaktuje prostredníctvom našich zákazníckych kontaktných bodov,“ informovala redakciu FonTech.sk hovorkyňa Orange Slovensko, Alexandra Piskunová.

Aktualizácia 16.10.2020 o 16:05

Orangeu sa vo včerajších večerných hodinách podarilo obnoviť fungovanie optického internetu na západe Slovenska. Zistili sme, prečo došlo k výpadku.

Podľa informácií, ktoré priniesla hovorkyňa Orange Slovensko, Alexandra Piskunová, redakcii FonTech.sk, budú zákazníci kvôli výpadku taktiež odškodnení. Spôsob kompenzácie však spoločnosť zatiaľ neprezradila. Bližšie detaily redakcia stále zisťuje.

„Včera 15.10.2020 v čase od 13.00 hod. do 19.10 hod. sme evidovali výpadok služieb na optike na území západného Slovenska. Dôvodom nedostupnosti služieb bola chyba pri prideľovaní IP adries.

Zákaznícke terminály nedostávali IP adresy od DHCP servera z dôvodu jeho preťaženia, ktoré neočakávane nastalo počas načítavania konfiguračného súboru. Spôsob kompenzácie zákazníkov aktuálne riešime, podrobnosti budeme komunikovať neskôr,“ informovala FonTech.sk hovorkyňa Orange, Alexandra Piskunová.

Aktualizácia 16.10.2020 08:20

Dnes ráno po niekoľkých hodinách operátor konečne opravil ďalšie dlhotrvajúci výpadok, čo potvrdili redakcii viacerí čitatelia. Zatiaľ stále nepoznáme presnú príčinu chyby, bližšie detaily FonTech.sk zisťuje priamo od Orangeu.

Aktualizácia 15.10.2020 17:50 

K pretrvávajúcemu výpadku služieb operátora sa pochopiteľne začali na facebookovej stránke  vyjadrovať aj nespokojní zákazníci, ktorí žiadajú odškodnenie za nefunkčnosť služieb. Operátor na tieto žiadosti v komentároch zareagoval, pričom svojim klientom ponúkol „zľavu“ vo výške 10 centov, čo je naozaj smiešna suma.

Tieto komentáre boli spolu s odpoveďami ešte viac nahnevaných ľudí po určitej dobe odstránené a momentálne ich pod príspevkom už nenájdeš. Ako to už však býva zvykom, medzičasom sa stihli rozšíriť po sociálne sieti a háždu na operátora veľmi zlé svetlo.

Pôvodný článok:

O plánovaných výpadkoch operátor informuje na svojom oficiálnom webe. Momentálne však okrem toho na Facebooku priniesol informáciu o výpadku optického internetu, ktorý nebol pravdepodobne plánovaný.

„Vážení zákazníci, na území západného Slovenska evidujeme výpadok optického internetu. Na odstránení problému intenzívne pracujeme a zároveň sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie,“ informoval Orange.

Pripomeňme, že dnes môžu nastať kvôli údržbe plánované výpadky internetu, TV a iných služieb Orangeu v týchto lokalitách: Novoť, Boleráz, Gabčíkovo, Nová Sedlica, Štitáre, Nitrianske Hrnčiarovce, Štrba, Breza, Humenné, Hajnáčka, Holiša, Gemerček, Fiľakovské Kováče, Prša, Buzitka, Hodejov, Bratislava, Bzince pod Javorinou, Adamovské Kochanovce, Dolné Srnie, Moravské Lieskové, Stará Tura, Lubina, Štvrtok.

Podľa stránky Downdetector.sk sú najväčšie výpadky momentálne hlásené na strednom a západnom Slovensku v okolí Bratislavy, Nitry, Liptovského Mikuláša, Banskej Bystrice, ale aj na východe v okolí Košíc a Prešova, či ďalších veľkých mestách.

„Aktuálne evidujeme nedostupnosť služieb optického internetu a televízie na západnom Slovensku. Príčinu výpadku analyzujeme a intenzívne pracujeme na jej odstránení,“ informovala redakciu FonTech.sk hovorkyňa Orange Slovensko, Alexandra Piskunová.

Zdroj: Orange/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú