Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nejakú dobu sa už pošuškávalo, že Google zvažuje kúpu Fitbit, ktorá venuje výrobe inteligentných hodiniek a náramkov. Teraz je to už oficiálne, Google totižto odkúpil Fitbit za astronomickú sumu 2.1 miliardy dolárov, čo je v prepočte 1.88 miliárd €, informuje portál TechCrunch.

Fitbit tak bude oficiálne patriť pod Google, no aj naďalej sa budú produkty z ich výroby predávať pod rovnakou značkou. Vedúci manažéri z Fitbitu však informovali verejnosť, že záznamy o zdraví a všeobecné informácie o používateľoch získavaných pomocou zariadení zostanú aj naďalej tajné a v žiadnom prípade nebudú použité pre cielenú reklamu Google, píše TheVerge.

Fitbit

Toto spojenie má predovšetkým priniesť väčší a rýchlejší rozmach WearOS od Google do ďalších nositeľných zariadení. Spoločnosť Fitbit disponuje kvalitnými technológiami pri výrobe hodiniek či náramkov, čo by malo Googlu poskytnúť dobrý základ, aby konečne masívnejšie prenikli na trh nositeľného hardvéru. Pre Fitbit zasa prináša Google veľké množstvo kvalitných vývojárov, ktorí hodinkám pomôžu po softvérovej stránke.

Zdroj: TechCrunch, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú