Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Objednávací systém na očkovanie a testovanie COVID-19 na stránke korona.gov.sk prešiel začiatkom týždňa viacerými zmenami.

Ako informoval generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Peter Bielik, najväčšou novinkou je možnosť zrušenia termínu antigénového testovania či prvého termínu očkovania priamo na stránke korona.gov.sk. Zároveň môžu záujemcovia rovno požiadať o pridelenie nových termínov.

„Pri požiadavke o očkovanie či testovanie si odteraz žiadatelia môžu pozrieť voľné miesta a termíny v prehľadnejšej forme,“ dodal Bielik. NCZI v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR priebežne zapracúvajú do systému Moje ezdravie zjednodušenia a nové funkcionality.

„Prax nám ukázala, že najčastejšou požiadavkou na naše call centrum je práve rušenie termínov testovania a následne požiadavka o nový termín testovania. Veríme, že umožnením riešiť túto požiadavku cez webovú stránku, uľahčíme situáciu všetkým žiadateľom,“ konštatoval Bielik s tým, že súčasťou aktualizácie systému sú aj viaceré úpravy a optimalizácie či bezpečnostné posilnenia.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú