Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Obchod Google Play je zdrojom aplikácií pre každého používateľa Androidu a dizajnové zmeny v ňom si tak nevšimne len málokto. Google najnovšie spúšťa novinky, ktoré odstránia povestné bočné menu v ľavom hornom rohu, upozornil 9To5Google.

Nový dizajn Google Play Store sa začal u malého počtu používateľov objavovať už pred týždňom, no podľa dostupných informácií ho spoločnosť v posledných dňoch začala implementovať rýchlejšie, informoval portál Android Police.

Po spustení Google Play sa zobrazí notifikácia, ktorá zvýrazní používateľskú ikonu v pravom hornom rohu s upozornením, že svoje aplikácie, hry, spôsoby platby a ponuky odteraz nájdeš tu. Google sa tak zbavuje povestného bočného menu v ľavom hornom rohu, kde už nájdeš len vyhľadávací panel.

Záložka Moje aplikácie a hry ostáva nezmenená, no v Knižnici nájdeš po novom aj zoznam želaní, Google TV a knihy. Platby a odbery boli tiež zlúčené do jednej záložky.

Nové usporiadanie má celkovo odrážať to, ako Google postupne vyraďuje a zlučuje záložky a navigáciu aj v systéme Android. Zmenami si prešla aj ponuka nastavení, kde síce nové položky nenájdeš, no Google zlúčil všetky nastavenia do štyroch skupín Všeobecné, Používateľské ovládacie prvky, Rodina a Informácie.

Zdroj: 9To5Google, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú