Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čína začala používať stovky dronov na rôzne svetelné šou a dokonca aj na reklamy priamo na oblohe. Mnohí skeptici sa však obávali, okrem iného, aj bezpečnosti ľudí pod nimi a ich obavy sa tentoraz naplnili, keď začali drony padať z oblohy, píše DroneDJ.

Počas svetelnej šou v meste Čeng-čou, ktoré je hlavným mestom provincie Che-nan, došlo k poriadnemu zlyhaniu. Ako informuje portál SupChina, na oblohe sa nachádzalo asi 200 dronov, ktoré začali narážať do budov, padať na cesty, autá a divákov, ktorých sa na mieste nachádzalo asi 5 000.

Údajne, ako zázrakom, sa nikto nezranil. Firma zodpovedná za svetelnú šou najprv obvinila konkurenčnú spoločnosť za úmyselné vytvorenie interferencie, ktorá ich kŕdeľ dronov narušila. Ako sa však neskôr ukázalo, s najväčšou pravdepodobnosťou je chyba na strane operátorov.

Drony v Číne čiastočne nahradili klasické ohňostroje a v mnohých ohľadoch sú bezpečnejšie a čiastočne lepšie pre životné prostredie – aj keď ich výroba nie je ani zďaleka práve ekologická. No nová technológia so sebou prináša aj nové problémy. Podľa divákov sú aj napriek tomu drony zaujímavé, nabudúce si však radšej udržia bezpečný odstup, informuje Republic World.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú