V poslednej dobe sa dostali do módy svetelné predstavenia, ktoré tvoria ľudia pomocou stoviek dronov. Čína však vzala tento nápad o krok vpred a na ich oblohe sa zjavil obrovský QR kód, za ktorým stála streamovacia platforma Bilibili, informuje Futurism.

Ak daný QR kód oskenujete, dostanete sa na webovú stránku japonskej hry Princess Connect: Re:Dive, ktorá sa nachádza na doméne Bilibili. V Číne táto hra práve oslávila svoje prvé výročie a na oblohe sa zjavili aj niektoré z jej postavičiek a motívov.

Bilibili / _Nekole / Youtube screenshot

Na túto reklamu bolo použitých až 1 500 dronov a práve Čína je azda najväčším používateľom tejto formy reklamy. Napríklad len nedávno použila automobilka Hyundai až 3 281 dronov na to, aby nad Šanghajom zobrazila svoje logo a iné obrázky týkajúce sa svojej luxusnej značky Genesis.

Aj keď môžu podobné divadlá na nočnej oblohe vyzerať zaujímavo a pobaviť, mnohí lokálni obyvatelia z toho tak nadšení nie sú. Mestské oblohy sú už tak znečistené umelým osvetlením a podobné reklamy, tvorené stovkami svetiel, celú situáciu ešte zhoršujú.

Kým v Európe sa schvaľujú zákony a smernice o nočnom osvetlení a dokonca aj o používaní samotných dronov, Šanghaj si s tým zatiaľ ťažkú hlavu nerobí – v centre je prudko a okrasne osvetlená takmer každá budova.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú