Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mobilný operátor O2 zverejnil štatistiky za 1. kvartál roka 2021. V prvých mesiacoch sa podľa aktuálnych výsledkov podarilo spoločnosti zvýšiť počet zákazníkov a taktiež rástol celkový zisk. Vplyvom koronakrízy a protipandemických opatrení sa však podľa O2 znížila mobilita klientov a návštevnosť predajní.

Celkové výnosy skupiny O2 na Slovensku, vrátane O2 Business, dosiahli v prvom štvrťroku 75 miliónov eur a ide o 9 %-ný medziročný rast, pričom zisk pred zdanením a úrokmi dosiahol za toto obdobie 32 miliónov eur. V prípade zisku eviduje O2 medziročný rast o 8 %. Okrem financií sa zvýšila aj základňa zákazníkov, k čomu mali podľa operátora prispieť najmä M2M SIM karty.

Skupina O2, rovnako ako celé Slovensko, má za sebou ďalší kvartál najprísnejších protipandemických opatrení v novodobej histórii Slovenska. Tie sa v hospodárení O2 prejavili najmä nízkou návštevnosťou predajní a obmedzenou mobilitou zákazníkov, čím utrpel najmä segment predplatených kariet, ako aj nižšia spotreba jednotiek dát, volaní a správ doma aj v zahraničí.

Napriek týmto skutočnostiam sme rástli vo výnosoch najmä z dôvodu zvyšujúcej sa bázy zákazníkov fakturovaných služieb, čo sa rovnako odrazilo aj v raste EBITDA. Teší nás najmä nárast zákazníkov využívajúcich domáci internet, pre ktorých sme hneď v úvode roka priniesli možnosť zníženia si ceny internetového pripojenia vďaka spájaniu mobilných paušálov pod názvom O2 Spolu.

Tiež sme sa v úvode roka zamerali na zlepšovanie zákazníckej skúsenosti a po novom umožňujeme komunikovať s našimi operátormi aj prostredníctvom aplikácie WhatsApp. Najdôležitejším míľnikom, ktorý ovplyvní budúce fungovanie O2 je však výber dodávateľa siete ďalšej generácie, ktorou sa stala spoločnosť Ericsson,“ uviedol generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.

Počet klientov v O2 za Q1 2021 tak dosiahol celkovo 2,221 miliónov, pričom ešte v rovnakom období minulého roka mal operátor 2,152 miliónov zákazníkov. Za prvé mesiace roka sa zvýšil aj počet zákazníkov s fakturovanými službami, ktorý stúpol o 2,6 percentuálneho bodu na 68,3 %.

Zdroj: O2

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú