V správe boli použité aj materiály TASR.

Polícia upozorňuje na podvodné SMS, ktoré vyzývajú na úhradu cla potrebnú na prevzatie balíka. Odosielateľ v nich vystupuje ako kuriérska spoločnosť. Polícia o tom informovala na profile na sociálnej sieti, kde sa venuje hoaxom a podvodom.

Viacero občanov nás upozornilo na SMS správy, ktoré od nich požadujú naoko zaplatiť 1,99 eura za clo. V skutočnosti vás www adresa presmeruje na falošnú stránku, ktorá sa tvári ako skutočná kuriérska spoločnosť a bude od vás požadovať zadanie osobných citlivých údajov. Ak tam zadáte číslo karty aj s dátumom jej platnosti a trojmiestny verifikačný kód, podvodníkom pošlete údaje, na základe ktorých vám budú môcť vybieliť účet,“ upozornila.

Polícia preto apeluje na ľudí, aby neplatili žiadne clo cez výzvy v SMS. „Kuriérske spoločnosti nevymáhajú clo cez SMS. A už vonkoncom nie cez skrátené linky,“ dodala.

Nedávno Slovákom masívne volali

ESET v tlačovej správe nedávno upozornil na hrozbu, ktorou je telefonická kampaň zacielená na slovenských používateľov. Táto forma útoku zahŕňa využitie legitímne vyzerajúcich slovenských telefónnych čísel, pričom útočníci sa vydávajú za predstaviteľov „slovenskej vlády“. Sprostredkovaný hlas v angličtine informuje volajúceho, že jeho bankové účty budú zablokované z dôvodu podozrivej aktivity.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú