Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elektrické bicykle žnú rovnako ako elektrické kolobežky v posledných rokoch obrovský úspech. Preto niet divu, že do tohoto segmentu sa chcú zapojiť aj veľké automobilky, medzi ktoré patrí aj Jeep, ktorý prináša nový e-bike.

Novinku od Jeepu mohli po prvýkrát vidieť diváci v reklame na Super Bowl, no v nej sa elektrický bicykel objavil iba ako vedľajší produkt. Tento dopravný prostriedok však mnohých zaujal rovnako ako pickup Jeep Gladiator, ktorému sa reklama venovala primárne.

E-bike vyvíja Jeep spolu so spoločnosťou QuietKat a ako informuje Jeep na svojich stránkach, tak táto novinka disponuje až 750 W elektromotorom a dojazdom 64 km. Bicykel je obutý do 4,8-palcových pneumatík.

Ako však informuje portál Electrek, podľa ich slov má motor, ktorý sa nachádza na elektrickom bicykli od Jeepu, až 1600 W a je vyrobený spoločnosťou Bafang. Motor s názvom Bafang Ultra sa na motor použitý na elektrickom bicykli naozaj podobá, no my nevidíme dôvod, prečo by Jeep úmyselne informoval fanúšikov o nižšom výkone ich bicykla.

Zdroj: Jeep, Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú