Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj napriek viacerým komplikáciám či rôznym zložitým procesom, ktoré sprevádzali implementáciu novej verzie WiFi prichádzajú pozitívne správy. The Verge informuje, že Aliancia WiFi začína svoj oficiálny certifikačný program WiFi 6, čo znamená že implementácia nového štandardu je pripravená na používanie.

Nová WiFi generácia v sebe zahŕňa hneď viacero nových technológií, ktoré zabezpečia ešte väčšiu efektivitu, rýchlosť či bezpečnosť. V súčasnosti je už bežnou záležitosťou, že v domácnosti je k WiFi sieti pripojených hneď viacero zariadení, od klasických smartfónov cez počítače až po inteligentné doplnky či zariadenia.

Hlavným cieľom je preto priniesť až trojnásobné zvýšenie rýchlosti v preplnenej sieti, ale aj zaistiť výrazné zlepšenie zabezpečenia. Skvelou správou je, že aj napriek tomu, že Apple oficiálne necertifikoval žiadne zo svojich zariadení s Alianciou, najnovšie iPhony 11 budú disponovať novou generáciou WiFi, píše Cnet.

Prvým smartfónom, ktorý bude certifikovaný pre nový štandard bude podľa Aliancie Samsung Galaxy Note 10. Staršie zariadenia môžu taktiež získať certifikáciu, no je potrebné splniť určité podmienky. Väčšinu produktov totiž nebude možné aktualizovať tak, aby podporovali WiFi 6, ktorá vyžaduje nový hardvér.

Zdroj: The Verge, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú