Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre predstavila v utorok nový Land Rover Defender. „Nový Defender bude k dispozícii na 128 globálnych trhoch a spĺňa alebo prekračuje najprísnejšie požiadavky na emisie a bezpečnosť na svete,“ uviedol pri predstavení modelu obchodný riaditeľ automobilky Felix Bräutigam.

Nový Defender 110 s pohonom 4×4 bude nasledovať model Defender 90 s krátkym rázvorom kolies a v roku 2020 sa k sérii pripojí niekoľko praktických úžitkových modelov. Pri uvedení na trh obsahuje benzínová zostava štvorvalec a výkonný šesťvalec.

Alternatívne si môžu zákazníci vybrať z dvoch štvorvalcových dieselových motorov. Pohonná jednotka Plug-in Hybrid Electric Vehicle na čisto elektrickom pohone doplní produkciu budúci rok.

Jaguar Land Rover otvoril svoj závod v Nitre v októbri 2018. Investícia dosiahla 1,4 mld. eur. Aktuálne pracuje v automobilke už takmer 2 600 zamestnancov. V roku 2018 predal Jaguar Land Rover v 128 krajinách sveta takmer 600 tis. vozidiel. Výrobu sústreďuje v Spojenom kráľovstve a v ďalších závodoch v Číne, Brazílii, Indii, Rakúsku a na Slovensku.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú