Snímače fotoaparátov naberajú na množstve pixelov, a tak máme aj v lacnejších smartfónoch k dispozícii čoraz vyššie rozlíšenie. Svoj nový kúsok teraz ukázala aj Nokia, ktorá dodal modelu X71 slušnú výbavu s ohromným fotoaparátom a primeranú cenovku.

Najnovší smartfón v podaní Nokie a HMD Global prichádza so 6,39″ FullHD+ displejom s pomerom strán 19.3:9 a dierou pre predný 16 MPx selfie fotoaparát, informoval The Verge. Do strednej kategórie ho radí jeho hlavná výbava, ktorou je procesor Snapdragon 660 v spojení so 6 GB RAM. Pre osobné súbory je dostupných 128 GB ROM s možnosťou rozšírenia cez microSD kartu. Zdrojom energie je slušná 3 500 mAh batéria s rýchlym 18 W nabíjaním. Operačný systém Android 9.0 Pie je dostupný v čistej verzii bez nadstavby.

Hlavným lákadlom je však 48 MPx hlavný snímač v triple fotoaparáte s logom spoločnosti Zeiss. Širokouhlý objektív dostal 8 MPx rozlíšenie a teleobjektív má 5 MPx. Pod zostavou fotoaparátov je umiestnený snímač odtlačkov prstov, informoval portál GSMArena. Nokia však našla v konštrukcii miesto aj pre 3.5 mm audio jack. Výrobca ocenil model X71 na 345 €, pričom dostupný by mal byť už od 30. apríla. Na globálnom trhu sa však bude táto novinka predávať ako Nokia 8.1 Plus.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú