Nový veľkofilm režiséra Josepha Kosinského neprestáva udivovať ani sedem týždňov po svojej premiére. Top Gun: Maverick iba nedávno v tržbách pokoril hranicu miliardy dolárov a v zarábaní pokračuje aj naďalej. Ako informuje Collider, na domácom trhu Severnej Ameriky nový Top Gun od divákov obdržal bezmála 602 miliónov dolárov, čím pokoril ďalší rekord – stal sa najzárobkovejším filmom štúdia Paramount na americkej pôde.

Doposiaľ domáci rekord s tržbami 600,7 miliónov dolárov držal tretí najzárobkovejší film v histórii, Titanic, ktorý musel prvenstvo prepustiť aktuálnemu megahitu. Titanic americký rekord štúdia Paramount neohrozene držal 25 rokov od svojho predstavenia v roku 1997.

To, že veľkofilm Toma Cruisa dokázal pokoriť aj Titanic, odborníci označujú za malý zázrak. Úspech rovnako podčiarkuje aj skutočnosť, že Paramount má za sebou viac než 110 ročnú históriu, počas ktorej vyprodukovalo globálne hity v podobe sérií ako Transformers, Mission Impossible či Indiana Jones.

Komerčný úspech pre Top Gun: Maverick zároveň znamená najzárobkovejší film pre Toma Cruisa. Práve herecká hviezda trvala na tom, aby sa film po niekoľkonásobných odkladoch dostal do kín a štúdio ho nepredávalo streamovacím službám. Paramount riskantný krok teraz určite neľutuje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú