Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Časy, kedy Netflix predlžoval azda každú seriálovú novinku bez ohľadu na jej kvalitu, sú nenávratne preč. Minulý rok za obeť padli viaceré populárne kúsky, vrátane dvestomiliónového Jupiter’s Legacy, kde streamovacia spoločnosť naplno ukázala, že bez ohľadu na rozpočet už nie je v bezpečí žiadny projekt.

Červenú teraz Netflix vystavil aj prvému veľkému seriálu z tohto roka, informuje Variety. Je ním mysteriózny triler Archive 81, ktorý už po prvej 8-dielnej sérii nebude pokračovať. Netflix dôvody zrušenia nešpecifikoval, nie je však ťažké odhadnúť, že za predčasným koncom stojí neuspokojivá divácka sledovanosť.

Archive 81 sleduje príbeh archivára Dana Turnera, ktorý vezme prácu reštaurovania zbierky poškodených videokaziet z roku 1994. Pri rekonštrukcii jednej z nich je vtiahnutý do vyšetrovania nebezpečného kultu a stáva sa posadnutým odhaľovaním toho, čo sa stalo sympatickej dokumentaristke.

TMDB

Seriál po premiére zaznamenal priaznivé ohlasy divákov aj kritikov, podľa štatistického portálu Flixpatrol sa v rebríčku TOP 10 najsledovanejších titulov služby dokázal držať približne 2 týždne. Na Slovensku si ho diváci obľúbili viac ako vo väčšine krajín sveta, v TOP 10 najsledovanejších seriáloch sa u nás Archive 81 držal 24 dní.

Netflixu to však v tomto prípade nestačilo a seriál náhle ukončil. Stalo sa tak aj napriek tomu, že showrunnerka Rebecca Sonnenshine plánovala aj druhú sériu a niektoré príbehy postáv i kľúčové otázky účelne zostali nezodpovedané.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú