Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netflix utrpel po prvýkrát stratu svojich predplatiteľov v USA, keď v druhom štvrťroku 2019 stratil v domovskej krajine až 130 000 zákazníkov, píše The Verge. Za jeden z hlavných dôvodov sa považuje opakované zvýšenie predplatného v poslednom období.

Streamovaciemu gigantovi sa taktiež podarilo celkovo získať len 2,7 milióna globálnych predplatiteľov. Ide o mierne sklamanie, nakoľko spoločnosť v druhom štvrťroku predpokladala nárast na zhruba 5 miliónov. Cena Netflixu však v USA vzrástla z 10,99 na 12,99 USD, čo predstavuje jeden z najväčších nárastov predplatného v histórii spoločnosti.

„Predpoveď nám nevyšla vo všetkých regiónoch, ale v tých kde narástli ceny, bol rozdiel ešte väčší,“ uvádza CEO Netflixu Reed Hastings vo svojom liste akcionárom. „Nemyslíme si, že faktorom bola konkurencia, pretože počas druhého štvrťroka nedošlo k žiadnej podstatnej zmene v konkurenčnom prostredí“, dodal Hastings.

Napriek tomuto poklesu bude podľa spoločnosti v treťom štvrťroku predstavovať počet predplatiteľov až 7 miliónov, čo argumentuje hlavne novými sériami úspešných seriálov od Netflixu, akými sú Stranger Things, Money Heist, The Crown alebo Orange is the New Black. Spoločnosť sa taktiež chystá spustiť novú lacnejšiu verziu predplatného v Indii, ktorá bude dostupná len pre mobilné zariadenia, informuje Techcrunch.

Zdroj: The Verge, Techcrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú