Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používateľov Apple iOS zariadení a fanúšikov Netflixu zároveň včera nemilo prekvapila správa o tom, že Netflix zrušil podporu zdieľania prostredníctvom AirPlay, informuje portál Engadget. Podľa prvotných informácií, ktoré uviedol Netflix na svojich oficiálnych webových stránkach, išlo o bližšie nešpecifikované technické problémy.

Vysvetlenie, čo sa skrýva za technickými problémami priniesol portál The Verge. Objavili sa zistenia, že Netflix týmto krokom vytvoril určité opatrenia, nakoľko Apple v televíznom sektore začal spolupracovať s viacerými spoločnosťami a povoľovať AirPlay 2 aj mimo Apple TV. Samotné rozhranie pritom neumožňuje rozlíšiť, či sa obsah streamuje do zariadenia s Apple TV alebo iným.

K situácii sa neskôr vyjadril aj samotný Netflix, ktorého hovorca potvrdil publikované informácie. Podľa neho totiž narastajúci počet zariadení tretích strán znemožňuje rozlišovanie medzi jednotlivými zariadeniami a Netflix nemôže garantovať dosiahnutie kvalitatívnych štandardov prenosu, na aké sú používatelia zvyknutí.

Používatelia však aj naďalej môžu pokračovať v prístupe k Netflixu prostredníctvom Apple TV a ďalších zariadení, čo však už nie je tak jednoduché a komfortné, ako to bolo v prípade služby AirPlay. Že medzi týmito dvoma spoločnosťami plánuje určité napätie  okrem tejto situácie potvrdzuje napríklad aj odmietnutie Netflixu byť súčasťou novej predplatnej služby TV Plus, ktorá patrí spoločnosti Apple Plus.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú