Na Netflixe dnešným dňom pristál nový hororový seriál. Titul Paranormal v sebe kombinuje hneď viaceré žánre, čo ho stavia do pozície najzaujímavejšieho titulu jesene, pričom má našliapnuté zhodiť z trónu doterajšieho šampióna obľúbenosti, The Queen’s Gambit.

Na prítomnosť prvej šestice častí v prostredí streamovacej služby upozornila skupina československých fanúšikov Netflixu. Paranormal je nový seriál s pomerne neznámym Ahmedom Aminom v úlohe skeptického hematológa, ktorému sa sklonku 40. narodenín začnú diať nevysvetliteľné paranormálne javy.

Titul sa definuje ako dramatický fantasy horor, kde vedľa hrôzostrašných aspektov deja bude vyčnievať najmä charizma úhlavného charakteru, konštantne prenasledovaného nevysvetlenou a desivou minulosťou. Celkovú atmosféru seriálu tak umocňuje aj zasadenie do druhej polovice 60. rokov minulého storočia.

Lekárovi Refaatovi robí spoločnosť jeho univerzitná kolegyňa Maggie (Razane Jammal), pričom sa dvojica naprieč príbehom opakovane vracia do paranormálneho sveta, s cieľom záchrany ich najbližších. Ako sa na správny seriál z produkcie Netflixu patrí, celá prvá séria je dnešným dňom online.

Ohlasy fanúšikov na weboch agregujúcich hodnotenia (IMDb 9,2, Rotten Tomatoes 100 %) už teraz atakujú absolútne číslovky, čo iba naznačuje, že to streamovacej službe opäť vyšlo. Veľkú úlohu na úspechu seriálu zohráva aj pevný základ príbehu, keďže seriál Paranormal je natočený podľa rovnomenného knižného bestselleru od Ahmeda Khaled Tawfika.

Zdroje: Netflix CZ + SK Fans, IMDb

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú