Popredná streamovacia služba Netflix postupne ukončuje podporu pre staršie zariadenia, čo môže zasiahnuť veľké množstvo používateľov. Po tom, čo Netflix zastavil podporu pre tretiu generáciu Apple TV, prichádza ďalší krok – ukončenie podpory pre zariadenia so systémom iOS 16. Na tému upozornil portál 9to5mac.

Zariadenia prídu o aktualizácie

S najnovšou aktualizáciou aplikácie Netflix pre iOS boli používatelia so staršími zariadeniami, ako je iPhone X či iPad Pro prvej generácie, upozornení, že už nebudú mať prístup k novším verziám aplikácie. To znamená, že majitelia týchto zariadení, ktoré nepodporujú iOS 17, čoskoro prídu o aktualizácie Netflixu, vrátane dôležitých bezpečnostných záplat a nových funkcií.

„Aktualizovali sme aplikáciu Netflix! Ak chcete použiť najnovšiu verziu, nainštalujte si iOS 17 alebo novší,“ znie oznámenie aktualizovanej aplikácie.

Zoznam zariadení

Používatelia, ktorí vlastnia nasledujúce zariadenia, už nebudú môcť využívať nové verzie aplikácie Netflix:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPad 5 (2017)
  • iPad Pro 1. generácie

Aj keď aplikácia Netflix bude na týchto zariadeniach zatiaľ fungovať, je pravdepodobné, že v blízkej budúcnosti prestane byť funkčná. Preto by majitelia týchto modelov mali zvážiť prechod na novšie zariadenia, ak chcú naďalej bezproblémovo využívať Netflix.

Čas na zmenu zariadenia

Pre používateľov, ktorí zostali na starších iPhonoch a iPadoch, sa táto zmena môže stať impulzom na aktualizáciu ich zariadení. Netflix, ako aj ďalšie aplikácie, postupne prispôsobujú svoje požiadavky novším verziám operačných systémov. Tieto aktualizácie sú kľúčové nielen z hľadiska nových funkcií, ale aj kvôli bezpečnosti.

Aplikácia Netflix je naďalej dostupná v App Store pre iPhone, iPad aj Apple TV, no jej budúca podpora bude závisieť od toho, akú verziu iOS tvoje zariadenie podporuje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú