Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Špedičná spoločnosť Spedition Schanz začala na prepravu svojho tovaru využívať hybridný ťahač Scania R 450, ktorý bol uspôsobený tak, aby čerpal elektrickú energiu z trolejového vedenia.

Nemecko je jednou z krajín, ktorá sa snaží prispieť k zníženiu vypúšťania emisií. Tie má z veľkej časti na svedomí aj nákladná preprava. Ako informuje portál New Zealand Trucking, na 5 kilometrovom úseku nemeckej diaľnice A5 bolo v oboch smeroch natiahnuté trolejové vedenie. Na prepravu nákladu ho využíva špeciálne upravený ťahač Scania R 450. Testovací úsek je aktuálne krátky.

Využíva ho prepravná spoločnosť Spedition Schanz, ktorá denne z mesta Odenwald do Frankfurtu nad Mohanom prepraví 100 až 150 ton farieb. Spoločnosť už na jazdu hybridným ťahačom zaučila troch vodičov a v priebehu nasledujúcich štyroch mesiacov plánuje rozšíriť flotilu ťahačov z aktuálne jedného na päť. V testovacej prevádzke sa okrem jazdných vlastností sleduje hlavne objem vypúšťaných emisií, pričom výsledky doposiaľ vyzerajú veľmi sľubne.

Zdroj: New Zealand Trucking, Scania

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú