Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prvé správy o tom, že čínsky výrobca plánuje tento rok „oživiť“ legendárnu sériu bezrámikových smartfónov Xiaomi Mi MIX, prišli ešte začiatkom roka. Podľa najnovších informácií, ktoré na Twitteri zverejnil známy leaker Ice Universe, však smartfón prinesie aj jednu prelomovú novinku v podobe tekutého objektívu fotoaparátu, upozornil portál Android Authority.

Xiaomi plánuje nový Mi MIX údajne predstaviť už budúci pondelok 29. marca, pričom spoločnosť plánuje opäť ohúriť svet aj jednou novinkou pre fotografov. Mi MIX totiž bude ako prvý smartfón disponovať tzv. tekutým objektívom.

Znamená to, že šošovka fotoaparátu bude okrem skla obsahovať aj tekutý materiál, ktorý je kontrolovateľný, a dokáže veľmi rýchlo meniť svoje optické vlastnosti, ako napríklad ohniskovú vzdialenosť či zaostrenie.

CEO spoločnosti, Lei Jun, v príspevku uviedol, že špeciálny objektív bude ovládaný motorčekom a vďaka tekutine tak bude hlavný fotoaparát slúžiť aj ako teleobjektív či makro kamera. Optická tekutina má podľa Xiaomi taktiež vysokú priepustnosť svetla, extrémne nízky rozptyl a zároveň je dostatočne odolná.

Xiaomi však nie je prvou spoločnosťou, ktorá plánuje túto technológiu priniesť na trh. Podobné informácie o tekutom objektíve sa v minulosti objavili už aj o nadchádzajúcej vlajkovej lodi od Huawei, modeli P50.

Zdroj: Twitter / @UniverseIce, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú