S nástupom nového vedenia v spoločnosti sa obvykle spája aj masívne „upratovanie“.

Toto pravidlo zjavne platí aj pre novozaložený mediálny konglomerát Warner Bros. Discovery, kde je jednou z priorít nového generálneho riaditeľa Davida Zaslavu zastaviť pokles popularity franšízy spojenej s Harrym Potterom.

Podľa portálu Wall Street Journal sa má nový CEO spoločnosti stretnúť s tvorkyňou Harryho Pottera J.K. Rowlingovou, aby prediskutovali vytvorenie nového obsahu pre populárne univerzum.

TMDB

Posledný bol riadne fiasko

Tento krok prichádza len pár týždňov od premiéry tretieho pokračovania Fantastických zverov, ktorého celosvetové tržby sa zastavili na sume 280 miliónov dolárov, čo je pri 200 miliónovom rozpočte obrovským sklamaním.

Nový diel spin-offu Harryho Pottera sa stal v rámci otváracieho víkendu najslabším filmom v rámci celej trilógie – prvý diel série v Spojených štátoch otváral so 74,4 miliónmi, pokračovanie s názvom Grindelwaldove zločiny utŕžilo 62,2 miliónov a posledný diel prepadol s tržbami až o 30 %, keď dosiahol 43 miliónov dolárov.

TMDB

Pokles záujmu o slávnu značku, je tak badateľný a práve Zaslav sa snaží údajne priniesť nový obsah z čarodejníckeho sveta na streamovaciu platformu HBO Max. Samozrejme, aby sa niečo z toho mohlo udiať, J.K. Rownlingová musí dať Warner Bros. Discovery svoj súhlas.

Existuje hneď niekoľko variantov, ktorým smerom by sa mohli ďalšie príbehy potencionálne uberať. Jednou z nich je aj adaptácia divadelnej hry Harry Poter a Prekliate dieťa alebo zameranie na nové postavy z Rokfortu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú