Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebooková stránka Mladí proti fašizmu informuje, že slovenská polícia vydala príkaz na zatknutie Daniela Bombica, na internete známejšieho pod pseudonymom Danny Kollár.

Ako píše Startitup, Vladimír Šnídl z Denníka N dávnejšie upozornil, že v čase pandémie zverejňoval osobné údaje zdravotníkov, pracovníkov hygieny či polície, ktorých potom jeho „fanúšikovia“ na Telegrame obťažovali prostredníctvom telefónu alebo internetu. Brojil tiež proti dodržiavaniu pandemických opatrení a šíril tiež niekoľko hoaxov.

„Bombic sa v súčasnosti zaoberá zháňaním telefónnych čísel a adries lekárov, aktivistov, zamestnancov štátu či novinárov. Niekedy za ne sľubuje finančné odmeny. Následne ich zverejňuje a snaží sa proti nim poštvať nahnevaných fanúšikov. Viacerí fanúšikovia jeho inštrukcie splnia: kontaktujú týchto ľudí, telefonujú im vo večerných hodinách, prípadne im posielajú vyhrážky do správ,“ písal Šnídl.

Môže ísť o trestný čin

„Môj zážitok s týmto mužom je asi to najfrustrujúcejšie, čo sa mi asi stalo. Po tom, čo sme mu akýmsi spôsobom stúpili na otlak, publikoval moje fotky, písal o mne veci, ktoré boli úplné klamstvá,“ uviedla Katarína Cibíková zo stránky Dobre, ktorá sa tiež stala terčom útokov.

O Bombicovi sme písali už na konci roka 2021. V skupine na Telegrame tvrdil, že sa nachádza v Anglicku, čo ho údajne chránilo pred dosahom slovenskej polície.

Snímka obrazovky/Facebook

Niekoľko hoaxov šíril napríklad aj o lekárovi Petrovi Sabakovi, ktorého obvinil z dusenia ľudí, v dôsledku čoho čelil slovenský intektológ bombardovaniu telefonátmi od antivaxerov a pobúrených ľudí, ktorí Bombicovym správam uverili.

Neskôr sa mal zamerať aj na hygieničky, ktoré zasahovali v prípade otvorenej predajne burgrov Hollywood v Trnave.

Zaujíma sa oň polícia

Samozrejme, nie je jasné, či aktuálny príkaz na zatknutie vydaný polícou v Martine s týmito udalosťami súvisí, alebo či „Dannyho“ muži zákona hľadajú kvôli niečomu inému.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú