Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technologický gigant Apple vydal najväčší update na smartfóny iPhone za niekoľko mesiacov, upozorňuje Independent. Nová verzia operačného systému iOS 17.2 prináša viacero zásadných zmien a funkcií, ktoré Apple pre iOS 17 sľuboval už dávnejšie, avšak v prvotnej verzii zo septembra chýbali.

Užitočné zmeny a novinky

Podľa 9to5mac.com prináša iOS 17.2 napríklad aplikáciu Journal, teda denník, pomocou ktorého môžu používatelia zaznamenávať momenty zo života a uchovávať spomienky. Aplikácia je však zatiaľ dostupná len na smartfónoch značky Apple a nie je jasné, či a kedy sa dostane na tablety či laptopy a počítače.

Zmien sa dočkala aj funkcia obľúbených skladieb v službe Apple Music a rovnako tak aj história počúvania. Na výber je teraz možnosť jej vypnutia v prípade, že používateľ počúva hudbu s funkciou Focus Mode.

Majitelia iPhone 15 Pro a 15 Pro Max môžu vďaka novému softvéru a za pomoci Vision Pro vytvárať aj priestorové video a to v rozlíšení 1080p s 30 snímkami za sekundu. Podľa Apple má minúta takéhoto videa zabrať približne 130 MB priestoru.

Operačný systém iOS 17.2 teraz umožňuje zmenu základného tónu notifikácií, ktorý bol v septembri zmenený a mnohí sa naň sťažovali. Aktualizácia okrem toho prináša viacero ďalších zmien pre aplikácia a funkcie ako AirDrop, akčné tlačidlá, widgety a podobne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú