V správe boli použité materiály SITA aj TASR.

Turecká spoločnosť Baykar dostala potrebné licencie od úradov svojej krajiny na výrobu dronov Bayraktar TB2 a Akıncı na Ukrajine. „Získali sme od Turecka príslušné licenčné povolenia na úplnú produkciu bezpilotných lietadiel Bayraktar TB2 a Akıncı na Ukrajine,“ povedal generálny riaditeľ firmy Baykar Haluk Bayraktar pre turecký denník Yeni Akit. Informuje o tom web Európska pravda.

Spoločnosť Baykar plánuje odštartovať výrobu na Ukrajine v roku 2025. Celkový objem plánovaných investícií je 95,5 milióna dolárov.

Rusi verbujú hráčov videohier

Ruská žoldnierska Vagnerova skupina sa pokúša do svojich radov získať nadšených hráčov videohier, ktorých by mohla využiť ako operátorov dronov. Inzerát ponúkajúci takéto pozície sa objavil na ruskej sociálnej sieti VKontakte, informovala v piatok TASR podľa správy stanice Sky News.

Ideálnym kandidátom je osoba vo veku 21 až 35 rokov, v dobrej fyzickej kondícii a so skúsenosťami s hernými leteckými simulátormi, ktorá je zvyknutá pri takýchto hrách presedieť nepretržite aj celé hodiny.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú