Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na nový Windows 11 sme všetci netrpezlivo čakali. Najnovší operačný systém Microsoftu sa už pár dní dá stiahnuť na vybrané zariadenia, no používatelia dvoch značiek počítačov a notebookov hlásia obrovské problémy. Ich zariadenia zostali po aktualizácii úplne nefunkčné, o téme informuje WindowsReport.

Býva zvykom, že všetko, čo je nové, nie vždy funguje úplne podľa predstáv a bez chýb. Je ale obrovským problémom, ak napríklad nová aktualizácia úplne znefunkční dané zariadenie.

Presne to je prípad nového Windows 11 a zariadení značiek Dell a HP. Používatelia, ktorí si na zariadenia týchto dvoch výrobcov nainštalovali najnovšiu iteráciu operačného systému od Microsoftu hlásia problémy, aktualizácia údaje úplne zničila ich notebooky a počítače.

Správu o problémoch zatiaľ samotný Microsoft nepotvrdil, no fórum Reddit doslova horí sťažnosťami a varovaniami, aby používatelia najnovšiu aktualizáciu radšej nesťahovali.

Aktualizácia dokáže zničiť BIOS

Podľa správ z Redditu u niektorých používateľov aktualizácia dokonca znefunkčnila systém BIOS. V takomto prípade už bežný užívateľ nedokáže nijakým spôsobom preinštalovať operačný systém späť na Windows 10 a tým zachrániť počítač.

Paradoxom je, že poškodení používatelia neinštalovali nový systém na nekompatibilné zariadenia. Samotný Microsoft totiž označil ich notebooky a PC za kompatibilné. Nešlo teda o žiadne inštalácie neoficiálnou cestou.

Zdroj: WindowsReport, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú