Majitelia elektromobilov Tesly nájdu na Slovensku aktuálne 3 rýchle nabíjacie stanice. Naposledy sa sieť rozšírila o nový Supercharger v lokalite Demänová Village neďaleko Liptovského Mikuláša. Do konca tohto roka majú pribudnúť ďalšie rýchlonabíjačky Supercharger V3. Známe sú lokality, kde by mali nové stojany vyrásť. Informácie sa objavili na fóre TeslaClub.sk.

Doteraz sú na Slovensku k dispozícii nabíjačky Supercharger v Bratislave (130 kW), Zvolene (125 kW) a spomínanej lokalite Demänová Village (150 KW). Podľa nedávnych informácií však majú do konca tohto roka začať práce na ďalších nových staniciach, ktoré už budú vybavené nabíjačkami Supercharger V3. Ponúknu maximálny nabíjací výkon 250 kW. Spustené by mali byť v budúcom roku.

Nové stanice by mali podľa informácií fóra TeslaClub.sk vyrásť v Košiciach pri OC Optima a ďalšími možnými lokalitami sú OC Laugaricio v Trenčíne, OC Mirage v Žiline a Dolný Hričov pri Žiline. V roku 2022 má pribudnúť aj Supercharger V3 v Nových Zámkoch. Okrem rozšírenia infraštruktúry sa však hovorí aj o spustení prvého mobilného servisu Tesly, ktorý má byť k dispozícii už do konca tohto roka.

Zdroj: TeslaClub.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú