Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S rozširovaním vakcinácie proti koronavírusu začne Facebook intenzívnejšie upozorňovať na transparentné informácie. Najnovšie sa sociálna sieť rozhodla predhodiť tieto informácie ľuďom hneď na vrchu nástenky. O novinke informovala platforma na svojom blogu.

Vakcínu proti koronavírusu už nasadili mnohé krajiny po celom svete, avšak s rozšírením dostupnosti vakcín sa vo veľkom šíria aj rôzne nepravdivé informácie či konšpirácie. Facebook sa však rozhodol, že ľuďom poskytne transparentné a overené informácie ešte skôr, než sa k nim dostanú klamlivé správy.

Podľa nedávnej správy pripne sociálna sieť informácie o vakcínach priamo na vrch nástenky v News Feede, kde ich tak uvidia všetci používatelia ihneď po prihlásení a ešte skôr, než začnú prehľadávať iné príspevky. Popri notifikácií v centre COVID-19 tak Facebook týmto spôsobom prispeje k šíreniu osvety o vakcínach.

Nové zmeny zavádza najprv na domácej pôde v USA a postupne ich bude uplatňovať globálne v ďalších krajinách sveta. Onedlho by sa tak podobné informácie o očkovaní a vakcínach mohli zobrazovať aj u nás na Slovensku.

Ďalšie články:

Zdroj: Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú