Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj keď prvá séria seriálového hitu Rod draka priniesla hneď niekoľko nezabudnuteľných momentov,  v porovnaní s tým, čo v seriáli bude nasledovať, ide len o malú ochutnávku.

Koniec prvej série jasne napovedal, že do Westerosu príde občianska vojna a tá so sebou prinesie viacero šokujúcich zvratov, neraz spojených so smrťou hlavných postáv.

Spisovateľ George R.R. Martin, autor Pieseň ľadu a ohňa a knihy Oheň a krv, udalosťami ktorej sa inšpiruje práve Rod draka, nedávno odpovedal na otázky fanúšikov, informuje Winter is Coming.

HBO

Jednou z nich bolo, na akú udalosť v seriáli sa spisovateľ teší najviac. Martin mal v tomto prípade jasno – je ňou brutálna bitka drakov a dvojice najlepších bojovníkov vo Westerose, princov Daemona a Aemonda.

Udalosť známa ako Battle Over the Gods Eye bude patriť k vrcholom občianskej vojny a významne ovplyvní jej ďalšie napredovanie. Ako epický súboj skončí popisujeme v samostatnom článku, kde detailne približujeme aj dramatický vývoj vojny a jej dôsledky pre rod Targaryenov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú