Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O ďalšom netradičnom produkte vizionára Elona Muska si už počul. Exkluzívna fľaša Tesla Tequila sa pôvodne mala volať Teslaquila, informuje The Verge. Prečo ale spoločnosť od tohto pomenovania upustila?

Pomenovanie vyše dvesto eurovej fľaše alkoholu Teslaquila Muskovi neprešlo. Ide totiž o veľmi podobný výraz ako tequila, na ktorý spadajú regulačné práva daného priemyslu. V praxi to teda znamená, že nikto si výraz tequila nemôže oficiálne zaregistrovať a práva na narábanie s ním majú iba agropodniky vyrábajúce tento druh alkoholu.

Tesla

Podľa regulačnej rady pre tequilu (CRT), pomenovanie Teslaquila je príliš podobné slovu tequila, čo by mohlo u konečných konzumentov spôsobiť zmätok. Pokusy o registráciu výrazu Teslaquila v Mexiku siahajú až do roku 2018. Vo februári nasledujúceho roka, CRT vzniesla prvú námietku ohľadom pomenovania, kedy už v marci značku Teslaquila rada zamietla.

Muskov tím sa v júli ohradil, že ide o prirodzené prepojenie slov Tesla a tequila. Cez radu však ani týmto argumentom neprešli. Mexický inštitút tak 16. januára 2020 podal definitívne vyhlásenie, ktorým značku Teslaquila zmietol zo stola.

Tesla Tequila je exkluzíva 750 ml fľaša alkoholu, s cenovkou zhruba na hranici 210 €. Zatiaľ čo špecifický tvar fľaše je inšpirovaný ikonou GPS v automobiloch, jej vnútro je vyplnené špičkovou tequilou añejo, vyrábanou z agáv.

Zdroje: The Verge, Tesla Tequila

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú