Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Internetový prehliadač Firefox Quantum je pod týmto označením známy už od roku 2017, teda odkedy Mozilla vydala verziu 57. Čoskoro sa však jeho oficiálny názov, spolu s logom, zmení. Spoločnosť plánuje v októbri premenovať Firefox Quantum na Firefox Browser, pričom dostane aj nové logo, informuje Neowin.

Značka Firefox sa postupom času poriadne rozrástla a portfólio spoločnosti tvorí hneď niekoľko produktov. Webový prehliadač pritom býva zväčša označovaný iba ako „Firefox“ a na ďalšie pomenovanie Quantum si spomenie len málokto. Mozilla sa preto rozhodla odlíšiť prehliadač od produktov ako Firefox Send, Firefox Proxy, Firefox Monitor, či Firefox Lockwise a prideliť mu príznačný názov Firefox Browser.

Zmena príde už s vydaním novej verzie 70 v októbri tohto roka, kedy sa dočkáme aj nového loga prehliadača. Ešte pred oficiálnym vydaním 22. októbra plánuje Mozilla sprístupniť beta verziu 3. septembra. Nový Firefox Browser by mal však využívať Firefox Lockwise ako nového správcu hesiel a na novej karte bude odkazovať na bezpečnostnú monitorovaciu službu spoločnosti, Firefox Monitor, informuje Thurrott.

Zdroj: Neowin, Thurrott

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú