Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínske Xiaomi už síce uvoľnilo MIUI 11, no napriek tomu nezaháľa a stále pracuje na nových funkciách. Ako informoval portál Gizbot, v najbližšej aktualizácii by sa mala dočkať značných vylepšení aplikácia fotoaparátu a kamery.

Na pripravované novinky sa detailnejšie pozrel portál XDA-developers. Prvou z nich by malo byť vytváranie značiek/záložiek počas nahrávania videa, ktoré umožní počas natáčania dlhšieho videa alebo rozhovoru vložiť do videa značky a následne pri prehrávaní videa môže používateľ jednoducho preskakovať na označené miesta.

Dávid Igaz / FonTech

Ďalšou funkciou by malo byť skenovanie dokumentov a dokladov. V súčasnosti existuje v Obchode Play množstvo aplikácií tretích strán, ktoré ponúkajú takéto možnosti, no tie sú častokrát platené. Odfotený dokument umelá inteligencia upraví, aby bol lepšie čitateľný.

Treťou novinkou bude podpora formátov HEIF a HEIC, ktoré ponúkajú vysokú kvalitu obrázkov pri relatívne značnej kompresii. Jedná sa o pomerne nový formát, ktorý ponúka rovnakú kvalitu obrázkov, ako JPG či PNG, no pri podstatne nižšej veľkosti súboru.

Zdroj: XDA-developers, Gizbot

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú