Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zisk americkej softvérovej spoločnosti Microsoft v prvých troch mesiacoch tohto roka výrazne stúpol. Pomohol tomu pokračujúci dopyt po jej softvéri a cloudových službách v období pandémie. Spoločnosť informovala, že za svoj účtovný tretí kvartál dosiahla zisk 14,8 miliardy dolárov. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka to bol rast o 38 percent.

„V priebehu pandémie, ktorá trvá už rok, sa trajektórie prisvojenia si digitálnych služieb nespomaľujú. Zrýchľujú sa a to je len začiatok,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Microsoftu Satya Nadella. Čistý zisk firmy na akciu v sume 1,95 dolára prekonal očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti FactSet predpovedali, že Microsoft dosiahne zisk 1,78 dolára na akciu pri tržbách 41 miliárd dolárov.

Microsoft počas januára až marca dosiahol tržby v objeme 41,7 miliardy dolárov. Predstavovalo to ich medziročný rast o 19 percent. Tržby segmentu cloudových služieb sa zvýšili o 23 percent na úroveň 15,1 miliardy dolárov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú