Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používanie nelegálnych verzií rôznych programov nie je ani dnes žiadnou výnimkou. Mnohí používatelia takto hrajú hry, ale využívajú aj rôzne softvérové produkty, za ktoré nechcú platiť alebo si ich nemôžu dovoliť.

Microsoft sa teraz snaží týchto pirátov presvedčiť veľkou zľavou, ktorú im ponúka, pokiaľ prejdú z nelegálnej verzie balíka Office na oficiálnu verziu s predplatným, informuje The Verge s odvolaním na server ghacks.net.

Ponuka zatiaľ podľa dostupných informácií platí pre používateľov pirátskej verzie Office 2019, ktorým začal Microsoft posielať časovo limitovanú ponuku na získanie 50 % zľavy z jeho oficiálneho Microsoft 365 balíka s predplatným, ktoré by tak na rok vyšlo na približne 50 dolárov ročne za verziu Family až pre 6 ľudí. Verzia pre jedného je za 35 dolárov.

Na Slovensku zatiaľ nie

Po kliknutí na odkaz v nelegálnej verzii softvéru ich spoločnosť presmeruje na stránku, ktorá ich informuje aj o možnej hrozbe pri využívaní nelegálneho softvéru.

Týmto spôsobom sa Microsoft snaží pirátov presvedčiť, aby miesto nelegálneho Office balíka prešli na oficiálne platený program, ktorý budú mať na prvý rok za polovičnú cenu. Otázne ale je, koľko ľudí bude ochotných vymeniť svoj fungujúci, hoci nelegálny Word alebo PowerPoint za spoplatnenú verziu, za ktorú navyše po roku budú platiť plnú výšku predplatného. Lákať ich však môže aspoň cloudové úložisko OneDrive v cene a prístup k mobilným verziám Office programov.

Microsoft sa tiež môže spoliehať, že mnohí pri využívaní programov počas roka zabudnú na zrušenie predplatného a jednoducho v systéme ostanú aj naďalej. Predplatné Microsoft 365 totiž nemôže byť využívané načierno tak, ako Office balíček.

Na druhej strane ale môže Microsoft paradoxne týmto spôsobom podporiť pirátstvo tým, ďalších používateľov motivuje nainštaliovať si nelegálny Office, len aby získali polovičnú zľavu z oficiálneho programu a po roku by sa mohli potom znova vrátiť k pirátskej verzii programov.

Slovenské stránky Microsoftu zľavu nespomínajú, za balík Microsoft 365 teda platíš 99 eur ročne pre rodinu, alebo 69 eur ročne pre jednu osobu. Nie je však jasné, či sa k ponuke predsa len nemôžeš dostať cez link, ktorý používateľom vyskakuje priamo v počítači.

Zdroj: The Verge, ghacks.net

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú