Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft prináša do populárneho tabuľkového editora novú funkcionalitu Money in Excel, ktorá umožní používateľom bezpečné pripojenie k svojmu bankovému účtu a stiahnutie informácií ako sú napríklad transakcie.

Portál The Verge priniesol informáciu, že Excel dostáva novú zaujímavú funkcionalitu, ktorá pomôže používateľom so správou financií. Microsoft totižto do Excelu pridáva šablónu Money in Excel (Peniaze v Exceli), ktorá umožní bezpečné pripojenie k bankovým, investičným alebo úverovým účtom či kreditným kartám a importuje všetky transakcie / informácie do tabuliek.

Šablóna je aktuálne dostupná na stiahnutie len pre amerických predplatiteľov balíkov Microsoft 365 Family a Personal. Po stiahnutí šablóny je možné pripojiť sa k osobným bankovým účtom pomocou konektora Plaid.

Väčšina významných finančných inštitúcií v USA tento konektor podporuje, vďaka čomu šablóna automaticky importuje transakcie z účtov do jedného zošita.

Problém podpory je pravdepodobne dôvodom, prečo je táto nová funkcionalita dostupná zatiaľ len v USA. Microsoft však v budúcnosti oficiálne plánuje aj globálnu podporu.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú