Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatkom minulého týždňa vydal Microsoft aktualizáciu s označením KB4524244 pre všetky verzie Windows 10 okrem 1507 a 1511, ktorá mala odstrániť jeden problém, no nakoniec spôsobila viacero ďalších. Spoločnosť sa nakoniec update rozhodla stiahnuť z obehu. Nedávny aktualizačný balík pre Windows 10 spôsoboval problémy so štartom počítačov, hoci mal opraviť zraniteľnosť zariadení v softvérovom rozhraní UEFI, informuje Neowin.

Aktualizácia tak pôvodne mala opravovať chybu, pri ktorej mohli byť počítače s podporou UEFI zraniteľné vplyvom bootovacieho ovládača tretej strany. Nakoniec sa však ukázalo, že update spôsoboval problémy so štartom, či reštartom počítačov, zamŕzaním systému a problémy s inštaláciou balíka. Takéto problémy pritom mali zasiahnuť počítače so systémom Windows 10 aj Windows Server, no malo ísť iba o ojedinelé prípady porúch.

Screenshot/FonTech

Microsoft sa nakoniec rozhodol aktualizáciu stiahnuť, aby nespôsobila problémy ďalším používateľom. Tí, ktorí si ju nainštalovali, môžu ju spätne odinštalovať vo Windows Update, kde nájdu záložku s históriou aktualizácií. Spoločnosť tiež potvrdila, že pracuje na opravnej aktualizácii tohto problémového balíka a dostupná by mala byť už onedlho, informuje Bleeping Computer.

Zdroj: Neowin, Bleeping Computer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú