Podľa najnovších informácií Microsoft opäť zmení spôsob, akým vydáva verzie operačného systému Windows. Ak sa tieto špekulácie ukážu ako pravdivé, znamenalo by to, že už v roku 2024 sa môžeme tešiť na príchod Windows 12. Na tému na základe správy WindowsCentral upozornil portál TheVerge.

Nový Windows?

Od uvedenia Windows 10 na trh, teda od roku 2015, Microsoft upustil od svojho tradičného trojročného cyklu vydávania hlavných verzií. S príchodom Windows 10 bolo totiž oznámené, že ide o poslednú iteráciu operačného systému, ktorý bude každý rok dostávať dve veľké aktualizácie.

Ako dnes už vieme, v októbri 2021 potom svetlo sveta uzrel aj Windows 11, ktorý má dostať jednu veľkú aktualizáciu funkcií ročne (najbližšia by mala prísť v septembri, alebo októbri). Príchod Windows 11 následne zmenil aj stratégiu pre Windows 10, pri ktorom Microsoft taktiež prešiel  na jednu veľkú aktualizáciu ročne.

Vzhľadom na to, že podľa najnovších správ sa Microsoft má opäť vrátiť k pôvodnému trojročnému cyklu vydávania nových verzií, znamenalo by to, že už v roku 2024 sa môžeme tešiť na úplne novú verziu Windows s potencionálnym označením „Windows 12“. Microsoft sa k celej situácii zatiaľ oficiálne nevyjadril, takže doposiaľ nevedno, či sú tieto informácie pravdivé, a ani to, ako to ďalej bude s aktualizáciami Windows 10 a 11.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú