Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ovládací panel, synonymum pokročilejších nastavení celého systému, možno čoskoro nebudeme schopní nájsť vo Windows 10. Naznačujú to referencie v najnovších verziách systému.

Ovládací panel je známa kolekcia pokročilých možností prispôsobenia systémových nastavení, ktorá je súčasťou operačných systémov Windows už od verzie 1.0. Microsoft sa ho však pokúsil pri verzii 8.0 nahradiť aplikáciou Nastavenia, ktorá mala byť modernizovaná a optimalizovaná na dotyk. Aplikácia obsahovala len základné nastavenia a stále sa opierala o Ovládací panel.

Zobraziť celú galériu (2)
Screenshot/Windows 10/Dávid Hrabčák

Aj aplikácia Nastavenia sa však postupne vyvíjala a vo Windowse 10 už ponúka možnosti, ktoré postačia priemernému, no aj náročnému používateľovi. Zatiaľ čo doposiaľ bol Ovládací panel napriek aplikácii Nastavenia stále dostupný, s príchodom novších verzií systému sa to môže zmeniť.

Zobraziť celú galériu (2)
Screenshot/Windows 10/Dávid Hrabčák

Ako upozorňuje portál Windows Latest, najnovšia ukážka zostavy 19587 systému Windows 10 obsahuje referenciu na položku „Hide_System_Control_Panel“. Ďalšia referencia „SystemToAboutSettingsSearchRemoval“ bola objavená v základnom kóde zostavy Insider Preview. Zdá sa tak, že Microsoft sa skutočne chystá rozlúčiť s Ovládacím panelom.

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú