Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Muž z Indonézie zažil ukážkový príklad šťastia v nešťastí. Po tom, čo mu 1. augusta preletel strechou na jeho dome obrovský kus kameňa, sa jeho život obrátil naruby. Ako informuje portál InterestingEngineering, nebol to obyčajný kameň, ale meteorit, ktorého hodnota dosahuje 1,56 milióna eur.

33-ročný Joshua z Indonézie sa vo svojom živote venoval výrobe rakiev v meste Kolangu v severnej Sumatre, no teraz zrejme môže svoju prácu zavesiť na klinec. Začiatkom augusta sa mu stala nepríjemná vec, ktorá ale zmenila jeho život k lepšiemu. Strechou mu preletel 4,5 miliardy rokov starý meteorit.

Ako informuje portál DailyMail, bežné ceny meteoritov sa pohybujú od 0,50 až 5 dolárov za gram, no ak sa jedná o extrémne vzácne zloženia, ich cena sa môže vyšplhať až na 1000 dolárov za gram. Joshua mal to šťastie, že „jeho“ meteorit je označovaný ako mimoriadne vzácny uhlíkatý chondrid CM1/2, ktorý má hodnotu 857 dolárov za gram, čo je v prepočte asi 722 €.

Meteorit, ktorý preletel jeho strechou, vážil neuveriteľných 2,1 kilogramu. Pri dopade sa zaboril zhruba 15 cm do pôdy a keď ho Joshua vyberal zo zeme, bol údajne ešte horúci. V okolí jeho domu sa našli ešte ďalšie tri úlomky toho istého meteoritu.

Zdroj: InterestingEngineering, DailyMail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú