Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie nových Apple produktov so sebou prináša aj pozornosť zlodejov a špekulantov, ktorí by chceli na týchto zariadeniach zbohatnúť. Prípad z Británie je však extrém, ktorý skôr pripomína akčný film než skutočnosť. Zlodeji vykradli kamión so zariadeniami od Apple, ktorých hodnota dosahovala 5,56 milióna eur, informoval portál MacRumors.

Nedávno sme ťa informovali o skupine zamestnancov Amazonu, ktorí kradli nové iPhony 12 priamo z logistického centra v španielskom Madride, no prípad z Británie je podstatne šokujúcejší, partia zlodejov tam totiž prepadla a vybielila kamión, ktorý dokonca sprevádzala ochranka.

Nákladné vozidlo odstavili na výpadovke pri diaľnici M1, vodiča spolu s ochrankou zviazali a s vozidlom ušli do obce Crick v časti Northamptonshire. Tu náklad produktov Apple, ktorý bol rozložený na 48 paletách, preložili do druhého vozidla, informoval portál AppleInsider.

Toto vozidlo však bolo neskôr nájdené v meste Lutterworth grófstva Leicestershire, odkiaľ zrejme zlodeji unikli na treťom vozidle, alebo tovar premiestnili do viacerých menších áut. Krádež sa stala ešte 10. novembra v čase okolo 20:00.

Zdroj: MacRumors, AppleInsider

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú