Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Legendárny titul zo série známych amerických sci-fi filmov oslavuje už 20. rokov od svojho prvého vydania a pri tejto príležitosti si ho niektorí diváci budú môcť opäť pozrieť v kinách, informuje The Verge. Matrix sa opäť objaví na plátne od 30. augusta do 5. septembra, avšak iba vo vybraných kinách s Dolby Cinema AMC.

Pokiaľ by sme mali byť presní, tak film svoju oslavu 20-tého výročia zameškal, pretože prvá časť bola vydaná už 31. marca v roku 1999, informuje MovieWeb. Napriek tomu mnohých fanúšikov, ktorí doteraz nemuseli Matrix vidieť v kinách, poteší, že si ho budú môcť vychutnať aj vo veľkej kinosále. Návrat filmu sa však uskutoční iba v kinách s podporou Dolby Cinema AMC, ktoré žiaľ u nás nenájdeme.

Pozrieť si ho tak budú môcť iba diváci v USA. Návštevníci kín sa tak opäť stretnú aj s ikonou filmového plátna, ktorá sa počas tohto leta objavuje v mnohých mediách. Keanu Reeves stvárnil v Matrixe rolu Nea a v posledných mesiacoch sa oňho zaujíma aj Marvel a herný priemysel, kde sme ho mali možnosť vidieť v digitálnej podobe v upútavke na Cyberpunk 2077.

Zdroj: The Verge, MovieWeb

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú