Španielsky telekomunikačný koncern Telefónica zaznamenal za 3. štvrťrok pokles čistého zisku o viac než tretinu, napriek tomu však vykázal lepšie výsledky, než sa čakalo. Prispeli k tomu vyššie tržby, ktorých rast presiahol 10 %. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a serveru RTTNews.

Telefónica oznámila, že v 3. štvrťroku dosiahla čistý zisk 460 miliónov eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená pokles o 35 %, keď pred rokom zisk podporili fúzie a akvizície. Výsledky však napriek tomu prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali s poklesom zisku až na 391 miliónov eur.

Aj kľúčový prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) prekonal odhady analytikov, pričom rovnako zaznamenal pokles. Klesol o 13 % na 3,25 miliardy eur. K lepším než očakávaným výsledkom prispelo zvýšenie tržieb o 11,2 % na 10,34 miliardy eur.

Najvýraznejšie sa zvýšili tržby spoločnosti v Brazílii, kde ich rast dosiahol 29 %. Dvojciferný rast zaznamenali aj v ďalších krajinách Amerík, v Európe bol však rast miernejší. Napríklad v Nemecku sa tržby spoločnosti zvýšili o 6 % a na domácom španielskom trhu iba o 0,6 %. Na Slovensku tento koncern vlastní operátora O2.

Od januára do konca septembra vzrástol OIBDA v medziročnom porovnaní o 2,9 %. Tržby za deväť mesiacov zaznamenali rast na úrovni 4,1 %.

O2 oznámilo obrovskú vianočnú akciu

O2 predstavilo vianočnú ponuku v roku 2022. Každý zákazník získa 7. novembra 2022 do O2 aplikácie vianočný kupón, ktorý môže využiť ako zľavu až do výšky 276 eur na kúpu vybraného zariadenia. Zákazník dostane kupón za každý z aktivovaných programov, ktoré v O2 využíva a získa tak atraktívne zľavy na vybrané smartfóny, televízor alebo robotický vysávač.

Okrem toho sa do predaja dostane nový model slúchadiel O2 pods za špeciálnu vianočnú cenu 19 eur. Počas Vianoc je tiež možné získať jeden z O2 SMART Paušálov alebo internet za zníženú cenu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú