Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pár dní po oficiálnom predstavení sa nová vlajková loď čínskeho výrobcu ocitla na vrchole známeho rebríčka DxOMark, ktorý vyhodnocuje kvalitu fotoaparátov smartfónov.

V zozname, ktorému dominovalo Xiaomi Mi 11 Ultra, sa najnovšie na prvú priečku umiestnil Huawei P50 Pro, ktorý svojim fotoaparátom prekonáva všetku konkurenciu, informuje GSMArena.

Huawei sa už dlhé roky sústredí na kvalitné fotoaparáty vo svojich smartfónoch a obzvlášť vo vlajkových lodiach prinášal stále špičkovú výbavu kombinovanú so skvelým softvérom. Vo výsledku sme sa tak dočkali prémiovej kvality fotografií, ktorú neraz ocenil aj test DxOMark vysokým skóre.

Práve vlajkové Huawei smartfóny dlho dominovali spomínanému rebríčku, kde ich však nakrátko predbehlo Xiaomi Mi 11 Ultra. Prvenstvo teraz späť preberá najnovší Huawei P50 Pro, ktorý si v tomto testovaní vyslúžil celkové skóre 144 bodov, teda ešte o 1 bod viac ako Mi 11 Ultra.

dxomark

V oblasti fotografie získal nový P50 Pro až 149 bodov, zatiaľ čo pri videu si odniesol 116 bodov a za zoom mu bolo udelených 107 bodov. Pri kvalite selfie fotografií si novinka získala opäť dosiaľ najvyššie skóre 106 bodov. Suverénne najlepšie výsledky dosiahol Huawei P50 Pro vďaka fotovýbave, ktorá začína pri 50 MPx primárnom objektíve s clonou f/1.8 a OIS.

Prekvapením je tu druhý fotoaparát – periskop so 64 MPx snímačom, clonou f/3.5, OIS, 3,5-násobným optickým zoomom a až 100-násobným digitálnym priblížením. Do tretice je tu aj ultraširokouhlý 13 MPx fotoaparát s clonou f/2.2 a štvrtým je 40 MPx monochromatický snímač s nízkou clonou f/1.6.

Zdroj: GSMArena, DxOMark

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú