Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O pripravovanom lete prototypu Starship SN8, s ktorým plánuje SpaceX vyletieť do výšky 15 kilometrov, počúvame už zopár týždňov. V komplexe Boca Chica v americkom Texase sú prípravy rakety už v plnom prúde, čomu nasvedčuje aj aktuálna snímka základne, píše portál Kosmonautix na svojom Facebooku.

SpaceX to s vývojom svojej vesmírnej lode Starship myslí vážne a za posledné mesiace má za sebou neuveriteľný kus práce, ktorej výsledkom boli už dva „hop“ testy prototypov SN5 a SN6, ktoré vzlietli do výšku 150 metrov.

Spoločnosť však už dlhšiu dobu plánuje prvý testovací let prototypu SN8, ktorý má vzlietnuť do výšky 15 kilometrov. Pred dvoma týždňami sa firme Elona Muska podarilo skompletizovať konštrukciu vesmírnej lode a dnes už prototyp SN8 poslušne čaká na vybetónovanej štartovacej ploche.

Je potrebné pripomenúť, že na snímke sa stále nenachádza booster Super Heavy, na ktorom bude vo finálnej podobe Starship usadený. Presný termín avizovaného „hop“ testu zatiaľ nie je známy, no prototyp SN8 by mal vzlietnuť už tento mesiac.

Zdroj: Facebook / KosmonautiX

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú