Magistrát hlavného mesta zverejnil 3D mapy Bratislavy, ktoré chcú konkurovať Google Earth. V dnešnej tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Jánošíková. Ide o nové aplikácie, ktoré vo vlastných kapacitách vyrobili pracovníci bratislavského magistrátu.

Náš MESH model centra Bratislavy nemá v rámci GIS okolitých hlavných miest konkurenciu a je porovnateľný len s modelom na Google Earth,“ povedal primátor Matúš Vallo. „Magistrát plánuje rozširovať počet mapových aplikácií, teraz sa zameria na prípravu technickej mapy mesta a územného plánu,“ uviedlo mesto a doplnilo, že do dvoch rokov by chcelo kvalitatívne prekonať aj produkt giganta zo Silicon Valley.

Magistrát aktuálne zverejnil štyri mapové aplikácie. „Ide o 3D ortofotomapu mesta zobrazovanú technológiou MESH z roku 2019,“ uvádza mesto a dopĺňa, že vývoj Bratislavy v čase dokumentuje podobná MESH ortofotomapa, ktorá zachytáva stav hlavného mesta spred ôsmich rokov. „Okrem toho je tu možné nájsť aj 3D modely budov vo vysokej kvalite LOD3 a digitálny model terénu mesta bez budov,“ dodáva magistrát. Podľa hovorkyne, nové mapové aplikácie vytvorili zamestnanci magistrátu v rámci testovania nových technológií, a to vo veľmi krátkom čase.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú