Dvojica obľúbených seriálov The Grand Tour a Clarkson’s Farm sa bude v Európe vysielať aj mimo streamovacej služby Prime Video. Ako informuje Digital TV, spoločnosť Warner Bros. Discovery odkúpila vysielacie práva a ponúkne divákom viac než 180 hodín televíznej zábavy.

Zmluva medzi Amazonom a Warner Bros. sa týka čisto európskeho trhu a zahŕňa prvé dve série The Grand Tour a Clarkson’s Farm. Originálne tituly od Prime Video Warneri do svojho lineárneho vysielania uvedú vo viacerých európskych krajinách. Menovite sa spomína Veľká Británia, Poľsko či Taliansko.

Amazon

Či sa odkúpenie vysielacích práv týka aj Slovenska, momentálne nevieme. S otázkou sme oslovili zástupkyňu Warner Bros. Discovery a článok budeme aktualizovať.

Faktom však je, že The Grand Tour aj Clarkson’s Farm by sa do programovej štruktúry vysielateľa hodili. Skupina u nás prevádzkuje viaceré dokumentárne kanály ako Discovery Channel, Travel Channel, Food Network, Animal Planet, ako i kanály Eurosport, HBO a Cinemax.

Dohoda medzi dvojicou mediálnych spoločností sa zároveň pravdepodobne týka iba lineárneho vysielania, o pridaní titulov aj na streamovaciu službu HBO Max zdroje neinformujú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú