Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Váš kráľovský penis je čistý, výsosť.“ Nestarnúci komik Eddie Murphy alias princ Akeem sa po viac ako troch dekádach odpočinku vracia na filmové plátno v pokračovaní komediálneho hitu Cesta do Ameriky.

Úspešná komédia z roku 1988 sledovala Murphyho v role princa Akeema, ktorý sa v sprievode svojho sluhu a verného spoločníka Semmiho vydáva do Ameriky za účelom nájdenia nevesty a budúcej kráľovnej fiktívnej krajiny Zamundy.

Po dlhých rokoch si dvojica cestu do zasľúbenej zeme zopakuje. Princ Akeem totiž zisťuje, že má v New Yorku syna a posledným prianím princovho umierajúceho otca je, aby strateného potomka v Queense našiel a spravil z neho dôstojného dediča trónu.

Návrat okrem Murphyho hlási viacero známych tvárí z pôvodného filmu, a to vrátane Semmiho (Arsenio Hall), Akeemovej ženy Lisy McDovell (Shari Headley) alebo jej otca, prísneho majiteľa sietí fast-foodov Clea McDowella (John Amos).

Komediálna novinka sa zároveň dočká aj hereckých posíl, najväčšiu pozornosť budí prítomnosť Wesleyho Snipesa, ktorý si zahrá generála Izzyho a možného záporáka filmu. Akeemovho syna vo filme stvárni 32-ročný Jermaine Fowler, známy napríklad zo seriálu Superior Donuts.

Coming 2 America, ako znie oficiálny názov filmu, bol pôvodne nakrútený spoločnosťou Paramount Pictures s plánovanou premiérou v kinách v decembri tohto roka, kvôli COVID-19 však produkcia čelila prieťahom.

Nakoniec bol film v októbri za približne 125 miliónov odpredaný streamovacej službe Amazon Prime, ktorá pokračovanie klasiky do obsahu zaradí 5. marca budúceho roka.

Zdroj: Variety

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú