Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Neodmysliteľnou súčasťou vianočnej atmosféry v centre mesta Prešov je aj vianočná výzdoba. Jej súčasťou budú tradične svetelné inštalácie, drevený betlehem, či alej vianočných stromčekov. V rámci šetriacich opatrení však bude vianočné osvetlenie obmedzené a v noci sa bude vypínať.

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, výzdoba v meste bude ladená v odtieňoch zlatej v kombinácii s briliantovou bielou a červenou. Do zlato-bielych tónov bude ladená aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. „Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie,“ uviedla Šitárová.

K vianočnej výzdobe neodmysliteľne patrí aj veľký adventný veniec, ktorý je inštalovaný v Južnom parku. Okrem neho tam budú umiestnené svetelné inštalácie – 3D anjel, kvety, ľadové kryštály, vianočné gule a hviezda. Svetelné inštalácie bude už tradične dopĺňať aj rodinka tučniakov. Adventnú atmosféru v meste dotvorí vianočná hudba.

Vianočnú výzdobu na Hlavnej ulici rozsvietia 25. novembra počas slávnostného otvorenia Prešovských vianočných trhov. Vianočné osvetlenie v ostatných častiach mesta, vrátane vianočných stromčekov a svetelných inštalácií v Južnom parku, bude rozsvietené na Deň sv. Mikuláša 6. decembra.

V rámci akcie pre deti bude na Mikuláša rozsvietený aj vianočný stromček, ktorým je 15-metrový smrek. „Vianočná výzdoba v centre mesta sa bude zapínať každý deň, vždy súbežne s verejným osvetlením. V rámci šetriacich opatrení bude výzdoba v nočných hodinách vypnutá, vždy na šesť hodín, každú noc,“ doplnila Šitárová.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú