Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V prvom mesiaci tohto roku sa na Slovensku zaregistrovalo 6 733 nových osobných automobilov. V decembri minulého roka to pritom bolo až 7 714, medzimesačne tak uvedené registrácie klesli o takmer 13 %.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Zväzom automobilového priemyslu SR, takmer štvrtinový podiel na trhu tvorila značka Škoda, niektorý z jej modelov si v januári 2020 kúpilo 1 621 Slovákov. Na druhom mieste sa umiestnil Volkswagen s podielom takmer 12 % a na treťom Hyundai s takmer 8 %.

Registrácie malých úžitkových áut sa v prvom mesiaci aktuálneho roku zastavili na čísle 540. To je približne rovnaký údaj ako za predchádzajú mesiac, keď registrácie dosiahli hodnotu 537. V tejto kategórii dominovala značka Peugeot, nasledovaná značkami Fiat a Citroen.

V uvedom období sa taktiež zaregistrovalo 27 nákladných vozidiel do 12 ton, čo oproti predchádzajúcemu mesiacu predstavuje nárast o tri vozidlá. V rámci značiek je na prvom mieste MAN. V kategórii nákladných automobilov nad 12 ton to bolo 211 áut, čo znamená medzimesačný nárast o takmer 64 %. Tu patrí prvenstvo značke Scania s 50 predanými vozidlami. V januári tohto roku sa registrovalo aj 45 autobusov, čo je o 17 viac ako v decembri 2019. Tak ako vtedy, aj teraz dominovala značka Iveco Bus.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú