Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jedným z dôvodov aktuálneho negatívneho trendu a prudkého poklesu hodnoty kryptomien môžu byť aj minulotýždňové problémy známej služby Crypto.com, pripomína BleepingComputer.

Kybernetický útok spred pár dní totiž podľa aktuálnych správ postihol až 483 používateľských účtov, priznal v interview s televíziou Bloomberg CEO služby Kris Marszalek.

Ten opakovane tvrdí, že finančné prostriedky týchto zákazníkov neboli nikdy ohrozené, hoci niektoré predchádzajúce správy The Block hovorili opak a z peňaženiek vraj mohlo byť stiahnutých 15 až 33 miliónov dolárov.

Teoreticky môžu byť obe verzie blízko pravde – 17. januára sa toitiž podľa Crypto.com podarilo zachytiť prvé neautorizované výbery z účtov, po ktorých služba presuny financií von zmrazila na približne 14 hodín a zároveň rozbehla vyšetrovanie. Tento krok mohol zabrániť reálnej strate a krádeži majetku.

„U žiadneho zákazníka neprišlo k strate prostriedkov. Vo väčšine prípadov sme zabránili neautorizovaným výberom, vo všetkých ostatných boli zákazníkom plne nahradené,“ stojí vo vyhlásení.

Zákazníkom tiež boli odobraté tokeny pre dvojfaktorovú autentifikáciu, budú si ich tak musieť nastaviť znova. Výbery však už fungujú bez problémov.

Pre crypto.com je to aj tak problém

A hoci sa zdá, že zákazníci naozaj neprišli o žiadne prostriedky a spomínaných 15 až 33 miliónov, z ktorých musela firma „zo svojho“ zrejme nahradiť iba určitú časť, nepredstavuje závratnú položku v hospodárení jednej z najväčších kryptobúrz na svete, problémy sa môžu ešte len prejaviť.

Zlé PR a obavy zákazníkov už podľa CoinGecko viedli k pádu Crypto.com až na štvrté miesto najobľúbenejších platforiem, keď ho na pomyselnom pódiu predbehlo Coinbase.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú